Podcast

Velkommen til vores podcasts

Afkald

Er det en gave at give afkald?
Ordkløveriet er gået i den lidt tunge afdeling, ved at vi denne gang undrer os over ordet “Afkald”

Men det løfter sig gennem podcasten, hvor vi kommer til at tale om friheden ved at give afkald og at vi måske giver afkald som en en gave. Afkaldet kan måske også gøre os til en del af noget større.

Giv afkald på at nå alt det, du havde sat dig for og nyd et lille øjebliks refleksion med os i ørerne.

Dilemmaer

Dilemmaer kræver valg, der bliver foretaget på baggrund af refleksion. Men det valg du foretager dig har ikke én løsning. Hvis vi ser det som problemer, så er der én løsning.

Måske ville vi få en større ro ved at tænke de udfordringer vi får, som dilemmaer i stedet for problemer. Vi foretager et valg mellem mange mulige, hvorimod problemet kun har én mulighed.

Ondskab

Der er ingen der har sagt, at det skal være let at lave ordkløveriet. Et af de ord vi er blevet bedt om at undre os over er ‘ondskab’. Egentlig ville det være nemmest at undgå at tale om dette ord og dette begreb, men det vil vi ikke. Vi må sætte samtalen om de svære ting forrest, for det er først, hvis det bliver tiet væk, at vi glemmer, at vi alle er i stand til at gøre noget ondt.

Mådehold

Vi spurgte på LinkedIn, hvad vi skulle undre os over. Et af de første ord, der tikkede ind var – mådehold. Derfor har vi her i vores anden podcast valgt at undre os over det.

Ekkoer

Ekkoer er Ordkløveriets første podcast, som handler om betydningen af at lytte til sig selv. For ved jeg egentlig, hvad jeg mener, før jeg hører, hvad jeg selv siger?

Ordkløveriet er en række samtaler, hvor jeg, stemmecoach Lisbeth Holdt Jørgensen og erhvervsfilosof Kasper Warming undrer os sammen over et begreb eller noget andet der optager os, og som vi gerne vil vide mere om.

Vi har langt fra alle svarene på det vi kaster os ud i, men det er heller ikke det væsentlige. Det væsentlige for os er selve det at have lov til at undre sig – i en verden fuld af svar.